KURSER

KURSER

Aktuellt!

Kreativa och spännande kurser!
OBS - Du behöver inte logga in för att skriva kommentarer!

Till Hemsidan:
http://www.dramadialogen.se

Gästlektör på Skrivboken.nu

2011-12Posted by Kristofer Nilsson Fri, January 06, 2012 16:30:03

Hej alla skrivande på Skrivboken.nu!

Jag utbildade mig till dramapedagog på 70-talet, har sedan dess arbetat som regissör, dramatiker, skådespelare och pedagog med drama, psykodrama och teater i alla dess former – jag har gjort opera, barnteater, komedi, absurd fars, Dagerman, Tjechov… etc.

Sedan 2007 är jag verksam som konstnärlig ledare för drama & teaterverksamhet med personal inom vård och omsorg i Norrköpings kommun, PUFF.

Skrivandet har blivit allt viktigare, gick två år på heltidsskrivarkurs och utbildade mig till skrivarpedagog.

Under 2011 har jag romandebuterat med Fågel Fenix, utgiven på eget förlag. Jag gillar att skriva dialog, vill gärna ha med det poetiska men tänker på framåtrörelsen. Kanske är det mitt särmärke, det får andra bedöma.

2012 innebär en ännu större satsning på skrivandet med verksamhet som bl a skrivarcoach och spökskrivare.

Jag dansar gärna tango när tillfälle ges.

Visst är det fantastiskt när inspirationen flödar och texten sprutar fram i kaskader? Man lägger nöjt undan texten och känner sig som ett riktigt proffs! Nästa dag är texten inte alls lika bra, man har börjat få lite distans. Nu är det dags att börja bearbeta texten – vad står det här egentligen?

Skrivandet är ett hantverk, precis som teatern, som det går att lära sig. Talang och fallenhet spelar naturligtvis in men så är det ju med allt. Hantverket innebär att lära sig att göra något som kommunicerar med läsaren/publiken. Om inte publiken fattar vad pjäsen handlar om känner de sig dumma – och blir till slut en arg publik. En text kanske inte provocerar lika mycket som en teaterföreställning – följden blir bara att läsaren slutar läsa texten.

Att lära sig att ta kritik är alltså viktigt för att jag ska förstå vad jag faktiskt har skrivit. Men det är också viktigt att förstå att alla läsare är unika, alla kommer med sina personliga åsikter om texten. Det är först när jag får höra samma sak upprepade gånger som det verkligen är dags att lystra.

Jag hoppas att jag kan tillföra något till alla Skrivbokenskrivare.

  • Comments(0)//kurser.dramadialogen.se/#post5